slide 1 kleinkinderen
slide 2 kan of er niet meer is
snappen huisarts
handleiding
koken
toeslagen
vacature
voorschriften
nieuwsbrieven begrijpen
salarisstrookjes
ontspanning

Ontmoetingsplaatsen

Een beetje meer taal is meer zelfvertrouwen, welzijn en gezondheid

Of je nu een horecalocatie of een kringloopwinkel runt, een tattooshop of een kapperszaak; jullie plek is een belangrijke ontmoetingsplek in de Helmondse gemeenschap. En ongemerkt ontvang je daar veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, rekenen of het gebruik van digitale hulpmiddelen. Ze vragen jou om de menukaart voor te lezen omdat ze hun leesbril zijn vergeten, laten het tijdschrift dat je aanreikt links liggen of vullen een formulier liever thuis in. In Helmond hebben bovengemiddeld veel mensen moeite met deze ‘basisvaardigheden’. Met alle gevolgen van dien.

Jullie kunnen helpen. Want jullie zijn een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplaats. Bij of met jullie kunnen we mensen erop wijzen dat het niks is om je voor te schamen én dat er hele laagdrempelige hulp is. Vaak is die hulp zelfs gratis. Daarom nodigen we jullie uit om jullie gasten, klanten en bezoekers te helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het aanbod van Taalhuis Helmond zichtbaar te maken in uw zaak, door op website of menukaart een oproep te doen óf door samen een actie of een activiteit te organiseren. Denk dan aan kapper, café, etc.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Stuur ons een appje, een mail of bel met 06-86880764