Ik wil leren Ik wil helpen Ik wil samenwerken

Vind je lezen of schrijven lastig? Is omgaan met cijfers iets waar jij telkens tegenaan loopt? Of is de smartphone of het internet voor jou een raadsel? Dat vinden meer mensen! Daarom is het Taalhuis Helmond er. Wij helpen alle inwoners van Helmond gratis om stappen te zetten die het allemaal net een beetje makkelijker maken. Of je nu al lang in Nederland woont of net nieuw bent en wilt oefenen met Nederlands. Voor iedereen is er wel iets wat bij je past.

Beter leren lezen, schrijven of praten

Een moeilijke brief lezen, of handleidingen op het werk, bijvoorbeeld. Dat kan lastig zijn. Of voorlezen aan je kind of kleinkind. Is dit iets wat jij beter zou willen kunnen? Of misschien wil je de Nederlands taal beter leren spreken?

Leren omgaan met de computer, tablet, smartphone en internet

Online formulieren invullen, iets opzoeken op internet, een e-mail sturen of een DigiD aanvragen. Er zijn heel veel mensen die hier moeite mee hebben. Wij helpen je hierbij.

Beter leren rekenen of met cijfers omgaan

Een kassabon begrijpen, afrekenen in de winkel, iets meten of wegen bij het koken. Er zijn heel veel mensen die hier moeite mee hebben. Berekenen van korting in een winkel, of dingen in huis opmeten zijn voor veel mensen een uitdaging. Gelukkig zijn er regelmatig leuke workshops en zelfs langere cursussen die je op weg kunnen helpen.

Ons aanbod

We hebben een breed aanbod. Zo zijn er plekken in de wijk, waar je kunt binnenlopen om te oefenen met spreken, zoals het Taalcafé. Er zijn mensen die je helpen met lastige formulieren, zoals de formulierenbrigade. Maar we hebben ook cursussen in het volwassenenonderwijs, zoals bij het ROC. We wijzen je de weg naar spreekuren, koppelen je aan een taalmaatje of andere vrijwilliger en bieden korte of langere cursussen die jou helpen om voortaan wél te kunnen doen wat jij wilt leren. En alles gratis. Neem contact met ons op door op de oranje knop te klikken. Dan kunnen we samen kijken wat het beste bij jou past.